Cum sa deschizi documentele cu terminatia doc.p7s , pdf.p7s etc

Pentru cei care au legatura cu SEAP-UL stiu foarte bine ca s-au lovit de problema deschiderii anumitor documente care au terminatii de genul *.doc.p7s sau *.pdf.p7s .Acestea sunt documente semnate cu semnatura digitala .

Pentru a putea vizualiza aceste documente este necesar in primul rand instalarea unui programel :

Programul il puteti downloada de la pagina urmatoare :

Pentru utilizatorii de windows 32

http://www.certsign.ro/certsign/files/verifierx86.exe

Pentru utilizatorii de windows  64

http://www.certsign.ro/certsign/files/Verifierx64.exe

 

Dupa instalarea programului nu incercati sa il cautati ca nu il veti gasi.

Downloadati documentele de pe SEAP care au terminatiile enumerate mai sus.

Selectati documentul care doriti sa il deschideti si cu click dreapta activati fereastra de optiuni .Acolo deja o sa va apara Verify by shellSAFE .Selectati verificarea semnaturii apoi View file si totul s-a rezolvat.

Succes

Pentru cei care nu reusesc nici in urma explicatiilor de aici sa se descurce va putem ajuta telefonic (detalii pe site-ul nostru http://www.atlantis-hybrid.ro ) sau pe yahoo messenger id : roberto.stegaru

 

 

Reclame

55 de răspunsuri la „Cum sa deschizi documentele cu terminatia doc.p7s , pdf.p7s etc

 1. Eu nu resesc sa ma bucur ca voi.Dupa instalare nu imi apare nicaieri aceasta aplicatie.O folosesc foarte bine pe un calculator dar de cateva zile ma chinui sa fac acelasi lucru pe alt calculator si nu pot. Nu ma dau batuta dar nici nu mai am nici o idee. Va rog sa ma ajutati sa ies la lumina.
  Multumesc !!

 2. hello, si pe mine m-ati salvat! 🙂
  Legat de comentariul Aurei, eu nu am cautat aplicatia pe desktop.
  Am dat dublu click pe documentele cu extensia pacatoasa, mi s-a deschis un ecran cu meniu, din care am dat optiunea Save As. Si mi s-au salvat in acelasi loc ca fisiere recunoscute de Word. 😀

  Multumesc mult, foarte util!

  • Pentru a verifica semnatura si a extrage documentele puteti rula comanda urmatoare intr-o consola:
   openssl smime -in test_file.doc.p7s -verify -inform DER -CAfile qualified.cer -out test_file.doc

   unde test_file.doc.p7s este fisierul care contine si semnatura, si test_file.doc este fisierul in care va fi salvat fisierul care a fost semnat. qualified.cer este certificatul autoritatii cu care a fost semnat documentul.

 3. Multumesc, indicatiile sunt clare, mi-au fost de un real folos. Va urez din tot sufletul sa reusiti sa dezvoltati acest site si sa aveti bucurii in viata personala.

 4. Nu stiu cum merge la voi dar la mine .. sta. Am incercat recomandarile, am instalat si clickSIGN v269 Demo si nimic. mi se deschide aplicatia, vad in stg fisierul cu extensia .p7s, orice as alege: save as / view file .. imi genereaza in director un fisier .doc de 0KB-GOL-. WIN 7 Ultimate 32 de biti, MSE antivirus, ATENTIE-nici un certifcat digital instalat pe sistem. De ce nu vad fisierele?

  • Nu pot sa iti ofer un raspuns exact dar cred ca r posibil ca sa nu fie recunoscuta semnatura atasata documentului p7s. O solutie ar fi sa ne contactezi si sa incercam o varianta remote desktop ptr a vedea exact problema. Id-ul este roberto.stegaru

 5. Orice document luat din seap deschis cu clikSign -> view file, mi-l salveaza cu extensia ex: .pdf[1], .7z[1], .doc[1] etc. De fiecare data trebuie sters [1] pt a deschide documentele. Ce se poate face pt a nu se mai pune automat [1]? Trebuie reinstalata aplicatia? Problema este ca acest lucru nu se intampla doar la un singur calculator…. Multumesc.

 6. Sunt fisiere mari pe SEAP taiate in fisiere rar mai mici (10 mb) si semnate digital. (unele peste 100 fisiere;ex:.part001.rar.p7s) Exista varianta de a imbina aceste fisiere respectiv dezarhiva, fara a da mai intai shellsafe verify pe fiecare fisier in parte?

 7. cum as putea sa vad acele documente, sau caiete de sarcini, fara a avea eu semnatura electronica. nu doresc decat sa vad caietele de sarcini. multumesc

 8. Buna!

  Am instalat programul si pana acum n-am avut nici o problema, pana când am dat de un fisier care atunci cand am incercat sa-l deschid mi-a aparut o ferestra cum ca nu este semnat. am incercat sa il deschid cu Word si de atunci toate fisierele .p7s mi se deschid cu Word. Cum fac sa scap de acest Word si sa se deschida fisierele cum se deschideau initial?

 9. Cum poate fi verificata daca semnatura electronica extinsa de pe un document din SEAP este valida, perfect legala… Multumesc frumos !

 10. buna! am si eu o problema, am descarcat aplicatia, insa DUAE nu mi permite sa-l vizualizez . cu celellate documente nu am probleme cand le deschid. puteti sa ma indrumati ce sa fac? multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s